Iubesc Moldova si iubesc Parisul (desi nu l-am vizitat inca)…

…si chiar sunt mindra ca din gloata asta de fete posomorite , pesimiste si fara de macar un strop de optimism….se mai gasesc oameni in tarisoara mea , care sa-i duca faima peste  mii de km…

Mihai Stamati , moldoveanul care a proiectat maşina anului 2030 şi a inventat scaunul îndrăgostiţilor pentru parcurile din Paris a cucerit Europa cu ideile, dar şi inovaţiile sale neconvenţionale. Tânărul creator le-a arătat străinilor că moldovenii nu sunt doar ospitalieri, ci şi ingenioşi, competitivi şi romantici.

Designerul spune că nu trebuie să fim robii clişeelor, ci să încălcăm dogmele pentru a ne debărăsa de rutină. „Ca să creezi ceva trebuie să pui la îndoială tot ce au făcut alţii pănă la tine”, explică tânărul, care recent a împlinit 25 de ani. Urmându-şi principiile, Mihai reuşeşte să însufleţească obiectele ce par a fi doar utilitare.

„În artă trebuie să fii îndrăgostit. Este un proiect care trebuie să păstreze emoţiile, să stea la garda unor amintiri. Cred că s-ar potrvit perfect la castel”, spune autorul băncii create în 2009 în cadrul unui proiect derurat în Franţa. Tot atunci, în Paris, Mihai a avut o expoziţie personală de design şi fotografie. Pentru că a fost făcută manual, banca lui a fost înregistrată la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale, fiind estimată la 3.000 de euro.

”.

Imaginaţia tânărului l-a ajutat să proiecteze şi maşina anului 2030. Un automobil ce are cinci locuri, geamuri mari, baterii solare şi merge cu 30 de kilometri la oră. „Atunci o să avem timp să călătorim mai mult, să vizităm şi să savurăm arhitectura oraşelor. Oamenii se vor deplasa cu bicicleta şi alte unităţi de transport care vor utiliza baterii solare, energia vântului şi hidrogenul”, explică tânărul, care asociază propria creaţie cu un „gândăcel inofensiv”.

…chiar imi place masinuta…. si as dori peste citiva ani sa am si eu una ca asta :)…ar fi asa funny sa fie invadata lumea de asemenea gindacei verzi 😀

p.s. sursa : Yupi.md

Reclame

8 răspunsuri »

 1. Vadik spune:

  Moldova forever!!! Bravo Moldoveni!!!

  Apreciază

 2. LadyinWhite spune:

  Oho. Bravo! Daca muncesti – reusesti!(ce vorba inteleapta am zis:))
  Originale bancile…

  Apreciază

 3. nabiyafly spune:

  frumos.. bravo lui… dar vreau si eu o astfel de banca ((

  Apreciază

 4. Kupidonciq spune:

  Astfel ne-au demostrat că moldovenii pot şi ei să ducă faima pe alte ţări demonstrând că şi ei pot să inventeze ceva nou. Pe lângă faptul că suntem ospitalieri suntem şi harnici şi punem suflet în tot ceea ce facem.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s