frumoasele-adormite_1_fullsize

O carte mititica si subtirica dar si foarte captivanta.  Am primit placere de la abundenta de descrieri  senzuale  ale coprului nud de fecioara. Desi ideea cartii e un pic stranie , eu am apreciat imaginatia autorului.

Actiunea se petrece in casa „frumoaselor adormite” unde batrinii necompetenti deja sa mai iubeasca o femeie , vin pentru a admira , pentru a atinge , pentru a savura din atingeri fine si pentru a muri (poate). In acelasi timp personajul principal, Eguchi ,  foloseste prezenta „frumoasei adormite” (mereu diferita) si a pastilelor (somnifere) ca sa-si aduca aminte (intentionat sau nu) despre trecutul sau , despre femeile pe care le-a iubit , de femeile ce nu si-au sters amprenta din memoria lui chiar si dupa zeci de ani… el retinindu-le mirosul , senzualitata si ardoarea cu care l-au iubit.

„…in gindurile si amintirile omului nu exista in mod clar nou sau vechi si nici notiunile de trecut si de prezent…”

„…buzele barbatului pot sa faca sa singereze aproape oricare parte a trupului unei femei…”

„- Seara , inainte sa adorm , inchid ochii si numar barbatii pe care mi-ar placea sa-i sarut. Ii numar folosind degetele. e distractiv. Cind sunt mai putini de cele zece degete ma simt trista. Ii spusese aceste lucruri pe cind dansa un vals cu el.”

„Batrinul se tot intreba de ce , dintre toate animalele , numai la femei sinii au capatat o forma atit de frumoasa odata cu evolutia umanitatii.Iar faptul acesta , ca sinii femeii au devenit atit de frumosi , nu este oare o victorie stralucitoare a istoriei omenirii? Si despre buzele femeii se poate spune probabil acelasi lucru.”

„A cautat sinii fetei si i-a strins in palma cu blindete.A simtit o senzatie ciudata , ca si cum erau sfircurle mamei lui inainte de a fi gravida cu el. Si-a retras mina , dar acel fior l-a strabatut pina la umeri.”

„Toate sunt frumoase pentru ca nu fac nici un lucru rau. Daca ar face ceva rau nu ar mai fi frumoase.”

„Se spune ca nu exista nimic mai potrivit pe lume decit mirosul pentru a trezi amintiri trecute…..Desi aceste doua mirosuri , al pruncului si al femeii , sunt complet diferite , oare nu sunt ele doua mirosuri fundamentale pentru fiinta umana ?”

„A privit sfircurile mici si rozalii ale fetei. Parca erau simbolul binelui.”

„- Doar noi , batrinii , simtim moartea linga noi !”

„Nu exista nimic altceva pe lume la fel ca vraja vietii unei femei.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s