video-primul-thriller-produs-in-moldova-va-fi-lansat-pe-15-mai-1397048503

După ce toți moldovenii au vizionat filmul autohton „Ohotnic” , am ajuns să-l privesc și eu, datorită unui bilet primit gratis. Mai bine mai tîrziu decît deloc?! Hai să vă povestesc peripețiile de aseară…

Sunt așa un omuleț care ori întîrzie (mai tot timpul) ori vine prea devreme (din frica de a nu întîrzia). Am poposit la cinematograful Gaudeamus la ora 19:45.  Aud muzică live și nu pricep, am venit la film ori la concert? Mi-am ales un locușor în sala arhipustie, m-am așezat și am început a savura muzica. După vreo 30 secunde am înțeles că sunt adepții unei confesiuni religioase, babtiști probabil. Primele 5 minute mi-a plăcut (ritmul era vioi, aveau și ghitară și tobe), după care nu înțelegeam cum în 2 minute vor reuși să scoată de pe scenă tot și să pornească filmul, care după regulă ar fi trebuit să se înceapă la ora 20 fix.

Încă peste 10 minute am înțeles că degeaba sper că acuș acuș „concertul” se va termina. Merg la casa de bilete și întreb cînd se începe filmul, la care aflu că tocmai la ora 21 și cică despre asta s-a anunțat acolo pe o foaie lipită de sticlă (de unde trebuiau să știe oamenii????!). În fine, au urmat cîteva cîntece repetate de zeci de ori, lucru care peste 30 min cam îți joacă la nervi. Să fie sănătos cel care inventează jocurile, ce ar face oamenii în asemenea clipe fară ele?! Să nu credeți că eram singură acolo atîta timp..nu..mai erau vreo 20 de oameni, acesta fiind unicii care au vizionat aseară filmul nostru autohton. O fi de vină zvonurile precum că nu merită să-l vizionezi, că se sfărșește aiurea…tralala? Personal, de asta am și venit, să-l laud sau să-l critic. 

Apropo, în tot acest timp în sală roiau cîțiva oameni care aranjau niște manechini, îi îmbrăcau în medici, polițiști, pompieri…pe pereți fiind lipite alte chipuri care reprezentau alte profesii. Să înțeleg că cinematograful se reprofilează și devine loc de sărbătoare? Bravo lor…doar că nu din contul filmelelor care rulează atît de tîrziu!!!!

Ora 21…începe filmul. 

Nu vă povestesc filmul, căci majoritatea l-au văzut deja iar cei care nu au reușit încă, o să-l vizioneze. Nu vă stric „kaifu” :D. Eu doar o să-mi exprim opinia și o să pun un șir de întrebări întrebătoare (nu stiu cui…poate celor care l-ați vizionat deja).

Pentru mine filmul nu a fost unul wow, deși, recunosc, așteptam să aflu cu ce se va termina. Asta a fost partea bună, tensiunea, chestie logică pentru un thriller. Au fost unele momente filmate frumos, din mai multe unghiuri, cu lumină perfectă. Mi-a plăcut și muzica. Dar asta e tot! Aici lauda s-a terminat. Dincolo de cîteva secvențe bune, restu nu mi s-au părut a fi filmate bine, prea simplu, banal pe alocuri. Săriturile de la o locație la alta era bruscă, apoi l-au mai și întortochiat cu chestia că arătau o secvență apoi se opreau și arătau ce a fost înante de aceasta, apoi iar secvența în cauza, apoi continuarea. Asta mi se pare  bine dacă e folosit o singură dată, un pic deranjează dacă e de cîteva ori utilizată aceeași tehnică. Mi s-a părut tare funny cum se băteau actorii (mai exact cum făceau cascadorii), pumnul încă nu ajungea aproape de inamic, acesta însă era deja jos.

Iar acum întrebările…

1. Cum se pornește un vînător (fie el și de oameni) la vînătoare în pădure cu o mașină stricată? Și dacă totuși aceasta se strică, primul lucru care logic ar trebui să-l facă este să vada de ce s-a stricat și dacă e un lucru mic, s-o repare. În film, însă, logic s-a găsit o altă mașină la 2m distanță.

2. Cum a împușcat el în mașina tinerilor că a nimerit în sticla frontală, dacă împușca cînd mașina se afla în mișcare și era cu spatele în partea lui? Cum glontele a străbătut sticla din partea șoferului dar a ajuns să traumeze celălalt pasager? Cum a împușat???

3. Cu cine a rămas fata la sfîrșit, daca ambii baieți erau vii?

4. Cum să scapi telefonul și să-l lași acolo dacă asta e unica ta șansă de a face legătura cu lumea?

Și la sfîrșit de articol concluzie pe cît de banală pe atît de genială, film moldovenesc. Eu înțeleg că deja e bine că a fost filmat încă un film autohton, și că mai avem foarte mult pînă o să ajungem la nivelul americanilor sau europenilor sau chiar a rușilor….dar ceea ce am văzut eu chiar nu e de nivelul anului 2014. Eu înțeleg totul atunci cînd e vorba de un film care are ca scop transmiterea unui mesaj, atunci închid ochii la greșeli, dar aici a fost „fișka” în „spețăfectî”, în cum să filmezi ca să rămînă toți cu gura căscată și să înțeleagă că și noi putem filma thriller. Putem, doar că nu de nota 10.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s