Ce îți trece prin cap cînd citești cuvintele FoodFest?! oooo, da!!! Muuullltă mîncare…

Luna iulie a făcut o surpriză tuturor pofticioșilor și curioșilor de a-și diversifica lista preferințelor în domeniul culinar. Pe  19 iulie a fost organizat primul festival de mincare FoodFest.

Eu?! Eu am fost tentată să merg acolo pentru a gusta faimosul burger negru cu cerneală de caracatiță.

Hai că vă povestesc și vouă cum a fost.

Am ajuns în satul Hrusova, raionul Criuleni, aproximativ pe la ora 13 și am rămas uimită de abundența de mașini care erau parcate pe ambele părți ale carosabilului. Plus organizatorii au promis parcare destul de spațioasă. Adevărul e că această parcare a fost de fapt iarba verde de pe cîmpia de vis-a-vis de intrarea la picnic. În concluzie, mașinele au stat timp de cîteva ore sub soarele arzător. N-aș spune ca acest lucru e un plus… 🙂

După cîteva minute de stat în rînd, am pășit dincolo de poartă și hop-hop sunt în mijlocul FoodFest-ului !IMG_20150719_140835IMG_20150719_141751

Am simțit zeci de mirosuri delicioase așa că mi-am examinat atentă harta primită la intrate și m-am îndreptat spre stand-ul BEEF. MEAT & WINE pentru a gusta renumitul burger negru.11049592_487225611440489_463214287152819576_n11755716_487158968113820_3210042336979455966_n

Dar… drumul pînă la stand a fost destul de greu de parcurs din cauza cărărușelor prea înguste rezervate vizitatorilor. Încă și mai complicat era de trecut dacă se formau cozi la unele stand-uri amplasate chiar lîngă cărare. În fine, mă trezesc la sfîrșitul cozii de la BEEF. MEAT & WINE. Cam vreo 50 de oameni așteptau să guste burgerul. Iar fiecare din ei nu comandau un singur burger dar 2,3…10. Mulți ori puțini dar eu am stat (idee nu am cum) 2 ore în rînd pentru a-l înfuleca în 5 minute. Chiar dacă numărul cumpărătorilor creștea văzînd cu ochii, era doar un singur bucătar care lucra c-am încet în umila mea opinie. Deși mîncasem înainte de a mă porni la picnic, acele 2 ore de stat în rînd pe cînd afară erau vreo 35 grade Celsius, m-au istovit de tot. Venisem cu gîndul că voi mînca aici doar burger, însă dacă nu aveam să aștept atîta timp la coadă aș fi gustat cu bucurie si alte gustoșenii. Nu vă închipuiți cîtă poftă îmi făceau oamenii care treceau pe lîngă mine atîta timp cît eu stateam și așteptam și îmi ghiorăiau mațele. Am savurat doar cu ochii și nasul alte bunătățuri de la picnic, printre care pizza, sushirrito, falafel, porumb pe grill, deserturi… Tot aici erau băuturi răcoritoare pe gustul oricăruia, mai dulcii, mai acrișoare, mai apă plată ori minerală 🙂 . 

În fine, mi-a ajuns și rîndul meu să gust din bunătatea din imagine. A fost greu să am atîta răbdare dar pot spune cu siguranță că a meritat pe deplin.

IMG_20150719_161857

Evident că nu au mai rămas locuri libere la măsuțele amenajate pentru a-ți lua gustarea mai confortabil, în schimb era destul loc pentru a te tolăni undeva pe iarbă la umbră. În fine, pentru asta au venit oamenii – pentru relaxare în mijlocul naturii.

Atât vizitatorii cât și organizatorii nu s-au așteptat la avalanșa de flămânzi, iată de ce unele feluri de mâncare s-au terminat înainte ca

Desigur că au fost amenajate locuri și pentru a face fotografii, ba mai mult erau și fotografi dornici de a-ți veni în ajutor.

IMG_20150719_135859

Totuși…un selfie nu strică niciodată!

IMG_20150719_135805

Pe rețelele de socializare organizatorii evenimentului au venit cu următorul mesaj: “Festivalul street food – în cele mai bune tradiții mondiale! Vrem să aducem împreună cei mai buni bucătari, cele mai bune restaurante și cele mai bune rețete pentru a organiza o sărbătoare de neuitat. Voi veți avea posibilitatea să gustați bucate pregătite cu dragoste”. Eu cred că au reuțit să transforme cuvintele în fapte. Evident că au existat mici scăpări, de care cred că organizatorii vor ține cont și le vor lichida. A fost prima ediție, iată de ce nu putea fi totul perfect. Însă la anul cu siguranță că locul unde se va organiza va fi mai spațios, mâncare va fi îndeajuns pentru toată lumea, poate mai mare asortiment și prețuri încă și mai joase.

În prinipiu, toate bucatele prezentate la picnic pot fi comandate online ori procurate în cafenele, restaurante…dar!…niciodată nu le vei găsi în același loc. La FoodFest poți gusta din toate cite puțin, îndeajuns ca să-ți împlinești pofta.

Dacă îmi pare bine că am mers? Desigur!

Dacă o sa merg și anul viitor? Desigur!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s